Winkelen bij Shein tips
15789
post-template-default,single,single-post,postid-15789,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Winkelen bij Shein tips

Winkelen bij Shein tips

Ik bestel nu al meer dan 7 jaar dingen bij Shein.com. Deze in China gevestigde website heeft de modewereld stormenderhand veroverd en blijft groeien in populariteit. Over het algemeen zijn de artikelen op de site hit or miss. Maar in de loop der jaren heb ik een paar tips gevonden waardoor mijn laatste twee jaar van aankopen bijna altijd geweldig waren.

Zo was er het eerste oversized gebreide vest dat ik bestelde (en in dit bericht heb gestyled), dat van ongelooflijke kwaliteit was, zeker gezien de prijs, en nog steeds in mijn kast hangt. En dan was er deze jurk, die helemaal niet leek op de foto’s en gewoon helemaal niet goed paste.

En dan is er de top met bloemen die ik in het bericht van vandaag draag. Ik heb het eigenlijk geleend uit de kast van mijn zus en was zo verrast dat ze het bij Shein had besteld! Hij is er ook in een schattig poederblauw en kostte maar $12 en is iets wat ik bij Loft of misschien bij J.CrewFactory zou verwachten.

Geschiedenis van Shein

Shein (voorheen SheInside) werd in oktober 2008 opgericht in Nanjung, China, met de overtuiging dat iedereen kan genieten van de schoonheid van mode. De missie van Shein is om klanten on-trend stijlen te brengen tegen betaalbare prijzen.

In 2012 gaf Chris Xu, een in Amerika geboren afgestudeerde aan de Universiteit van Washington, zijn bedrijf in trouwjurken op om het domein Sheinside.com te kopen. Hij rebrandde tot Shein in 2015 met het oog op overzeese markten. Tegenwoordig heeft het snelle modemerk websites voor klanten in de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk, Rusland, Duitsland, Italië, Australië en het Midden-Oosten, met talloze wereldwijd gevestigde magazijnen. Als je in de VS winkelt, zie je andere productafbeeldingen en heb je een andere gebruikerservaring dan een klant die in Japan winkelt.

Als je geïnteresseerd bent in financiën, vind je het misschien leuk om te weten dat Shein in 2020 een ronde Series E-financiering heeft afgerond die Shein een waardering van meer dan 15 miljard dollar opleverde. De inkomsten worden niet bekendgemaakt, maar lokaal geschat op meer dan $ 10 miljard per jaar. De VS is nu de grootste markt voor Shein en het was in 2020 het meest besproken merk op Tik Tok.

Is Shein legitiem?

Ik weet het, een schattige blouse voor $12 terwijl een bijna identieke bij J.Crew wordt verkocht voor $70 lijkt te mooi om waar te zijn. Dat is het ook en dat is het niet.

Bij Shein betaal je voor snelle mode van lage kwaliteit. Dit is niet altijd een slechte zaak. Shein neemt populaire, trendy artikelen uit het hogere segment en maakt daar een versie van in lagere kwaliteit voor een veel lagere prijs.

Ik hou van Shein voor stukken die geen werkpaarden in mijn kast hoeven te zijn (leuke zomerblouses die ik de volgende zomer wel of niet weer wil dragen, midi-rokjes die ik maar af en toe naar de kerk draag, enz.) Voor een jurk die je de komende vier jaar twee keer per week wilt dragen, de hele zomer lang, is bestellen bij Shein niet je beste gok. Maar voor een topje voor een brunch met je vriendinnen? Het zou perfect kunnen zijn.

Is Shein veilig?

Ja, Shein is een gerenommeerde Chinese fabrikant van snelle mode die naar meer dan 220 landen over de hele wereld verzendt. Het had wel een inbreuk op de informatiebeveiliging in 2018, maar Shein verkoopt je informatie niet. Ik bestel al 7+ jaar bij Shein zonder problemen.

Shein Verzending

Toen ik jaren geleden aanvankelijk bij Shein begon te bestellen, duurde het bijna een maand voordat de dingen aankwamen omdat elke bestelling rechtstreeks vanuit China werd verzonden. Nu hebben ze een distributiebedrijf hier in de Verenigde Staten, zodat veel dingen VEEL sneller worden verzonden. Shein heeft een hoofdmagazijn in China en Hong Kong en dan nog vele verwerkingscentra over de hele wereld. In de VS is het belangrijkste fulfillment center LA.

Hoe lang duurt het voordat Shein verzendt? Zodra je je bestelling hebt geplaatst duurt het meestal 2-4 dagen voordat je bestelling klaar is voor verzending.

Hoe lang duurt het voordat Shein levert?

Als je de standaardverzending gebruikt, duurt het meestal ongeveer 10 dagen voor ze in de VS aankomen. Ik heb sommige artikelen al binnen 5 dagen ontvangen (waarschijnlijk iets dat op voorraad was in het US fulfilment center). Je kunt de verzendschatter van Shein gebruiken om te zien hoe lang het duurt. Ze bieden ook tracking, zodat je kunt zien waar je pakket is. De tracking-informatie wordt pas bijgewerkt als de bestelling is verwerkt en het Chinese magazijn heeft verlaten.

Levertijden Shein: Gemiddeld komen de dingen binnen een week of twee bij mij aan.

Als je bij Shein bestelt voor een belangrijke gebeurtenis, geef jezelf dan zeker voldoende tijd om het artikel te laten aankomen.

Ze bieden nu gratis verzending op bestellingen van meer dan $49 en gratis retourneren. Soms zie ik ook promoties voor gratis verzending zonder minimum.

Waar vandaan verzendt Shein?

Shein verzendt vanuit haar hoofdmagazijn in China of vanuit een van haar vele wereldwijd verspreide verwerkingscentra. Daarom kan het tot twee weken duren voor ze bij je aankomen of binnen 5 dagen bij je zijn.

Shein Maattabel

De maten van Shein zijn in de loop der jaren consequenter geworden. Toen ik voor het eerst bij Shein bestelde, vond ik dat hun artikelen vaak klein en kort waren vergeleken met de standaard Amerikaanse maten. Nu kun je echter meestal veilig je standaard Amerikaanse maat bestellen.

Tip: Shein maten

Wat betreft de maatvoering kun je het beste de recensies lezen en op de specifieke maten letten. Veel van de kledingstukken hebben taille-, buste- en lengtematen en ik raad je aan je eigen maten op te nemen voordat je bestelt. Hoewel het beter wordt, is de maatvoering niet consequent bij alle artikelen. Als je bijvoorbeeld in de ene blouse een kleine was, ben je dat niet per se in een andere blouse. Hier is het belangrijk om op de maattabellen te letten en de recensies te lezen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.