Hoe schoon is het drinkwater in Nederland?
15870
page-template-default,page,page-id-15870,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Hoe schoon is het drinkwater in Nederland?

Elk land heeft zijn eigen normen en regels voor wat wordt beschouwd als veilig drinkwater. In Nederland, bekend om zijn watermanagement, hebben we het geluk dat de overheid en diverse instanties strenge eisen stellen aan de kwaliteit van ons drinkwater. Een interessant detail dat sommigen wellicht nog niet weten, is dat sommige huizen een waterfilter op hoofdleiding hebben geïnstalleerd voor extra zuiverheid. Dat brengt ons bij de kern van het onderwerp, namelijk wat we precies onder schoon drinkwater verstaan.

Wat is precies schoon drinkwater?

Schoon drinkwater is vrij van schadelijke bacteriën, virussen en chemicaliën. Dit betekent dat het veilig is om te drinken zonder dat het ziektes of gezondheidsproblemen veroorzaakt. Water moet dusdanig behandeld worden dat alle potentieel schadelijke stoffen eruit zijn gefilterd. Dat klinkt simpel, toch zijn er wereldwijd miljoenen mensen die geen toegang hebben tot veilig drinkwater. In Nederland is de situatie echter veel rooskleuriger gelukkig. De waterzuiveringstechnieken zijn geavanceerd, waardoor we kunnen genieten van helder en veilig water direct uit de kraan.

Hoe schoon is het water in Nederland?

In Nederland is het drinkwater van een zeer hoge kwaliteit. Het wordt streng gecontroleerd en voldoet aan alle wettelijke eisen die zijn opgesteld om de gezondheid van burgers te waarborgen. De waterbronnen in Nederland zijn voornamelijk oppervlaktewater en grondwater. Deze bronnen worden zorgvuldig gezuiverd voordat het water naar de huizen wordt getransporteerd. Voor mensen die streven naar een zelfvoorzienend leven, is het goed om te weten dat ze in Nederland kunnen vertrouwen op de kwaliteit van het kraanwater. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten en uitdagingen, zoals de aanpak van microplastics en medicijnresten in het water. Maar over het algemeen is het Nederlandse drinkwater van topkwaliteit. Drink dus met een gerust hart je glas water. Het is puur, fris en vooral veilig.